Svet
130 ogledov

Naslednjih 200 let ne bomo tako blizu asteroida

Asteroid NASA/JPL-Caltech
Ameriška vesoljska agencija Nasa za danes napoveduje prelet asteroida 2004 BL86. Na naslednjega, ki bo tako blizu Zemlji, bomo čakali okoli 200 let.

Asteroid poimenovan 2004 BL86 bo danes varno švignil mimo nas približno na trikratniku razdalje Zemlje in Lune. Na Nasi sodeč po svetlobi, ki jo odseva asteroid, sklepajo, da je širok približno pol kilometra. Kljub temu, da asteroida kar precej oddaljen od Zemlje - 1,2 milijona kilometrov, pa pri Nasi izpostavljajo, da gre za eno izmed najbližjih srečanj asteroida in našega planeta.

Naslednji asteroid, ki se bo približal Zemlji pa bo šele 1999 AN10, ki bo mimo nas letel leta 2027. Don Yeoman z Nase je povedal, da v naslednjih 200 letih ne bomo več tako blizu asteroida. "Čeprav ne predstavlja nobene grožnje Zemlji, pa je njegova relativna bližina edinstvena priložnost za opazovanje in nove ugotovitve."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.