Svet
12 ogledov

Našli 157-letno žensko

Turinah še vedno dela na vrtu. (Foto: internethaber.com) Žurnal24 main
V Indoneziji so popisovalci prebivalstva naleteli na 157-letno gospo, ki še vedno dela, dobro vidi in sliši ter kadi.

V novem popisu prebivalstva v Indoneziji so oblasti našle najstarejšo žensko na svetu. Živi na jugu Sumatre in šteje 157 let. Čeprav mnogi dvomijo, da je ženska res toliko stara, uradniki, zadolženi za popis, verjamejo trditvam starke po imenu Turinah.

"Podatkov, kdaj je rojena, ni. Dokumentov, ki bi potrdili njeno starost, ni. Glede na to, da ima njena posvojena hči 108 let, verjamejo njenim navedbam, da se je rodila 1853. leta," je povedal Jhonny Sardjono iz statističnega urada.

Kljub letom ima Turinah izvrsten spomin, dobro vidi in sliši, še vedno vrtnari, kadi od mladih let in dobro govori nizozemsko. Indonezija je bila namreč do leta 1945 nizozemska kolonija. Turinah je povedala, da je zažgala vse svoje dokumente, da se je izognila povezavam z domnevnim komunističnim udarom leta 1965.

Do zdaj je bilo zabeleženo, da je najdlje živela Francozinja Jeanne Calment, in sicer 122 let. Umrla je leta 1997. Turinah je tako od nje starejša kar 35 let.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.