Svet
45 ogledov

Našli 7-letnika: Njegove prve besede: "Lačen sem!"

Yamato Tanooka Žurnal24 main
Po kar šestih dneh tavanj v gozdu, kjer živijo tudi medvedi, so reševalci našli sedemletnega japonskega dečka, ki so ga tam pustili njegovi starši.

Prve besede dečka, ki je čudežno preživel brez hrane in vode, so bile, da je sestradan. Ko so ga nahranili, so Yamata Tanuko odpeljali v bolnišnico - bil je povsem izčrpan in dehidriran, sicer pa nepoškodovan. 

Našli so ga sinoči v veliki iskalni akciji globoko v gozdu na severu otoka Hokaido. Zataval je v vojaško vadbišče v kraju Shikabe, okoli pet kilometrov od kraja, kjer so ga nazadnje videli. 

Minulo soboto so mu starši ukazali naj odide iz avta - kaznovati so ga želeli za grdo obnašanje. Ko so se čez nekaj minut vrnili, dečka niso več našli. 

Našel ga je vojak

"Eden od naših vojakov je pripravljal teren za vaje, odklenil je vrata vadbišča in ga zagledal," so povedali predstavniki japonske vojske. 

Ko je deček dejal, da je lačen, mu je vojak ponudil vodo, kruh in riževe kroglice, so še povedali vojaki.

Japonski mediji poročajo, da je deček preživel tako, da je spal med dvema žimnicama v na pol zapuščenem vojaškem vadbišču. Policiji je povedal, da je vodo pil iz pipe pred zgradbo, spal pa je v poslopju. 

Zdravniki so že sporočili, da z dečkom ni nič narobe kljub temu, da je bil šest dni brez hrane. "Neverjetno umirjen je, glede na to, da je bil izgubljen šest dni. Nič ni bil prestrašen," so dejali zdravniki. 

"Otroku smo naredili nekaj neodpustljivega in povzročili veliko preglavic številnim ljudem. Upam le, da je na varnem," je še preden so ga našli povedal dečkov oče. 

Iskalo ga je več kot 180 reševalcev, tudi vojaki, ki so prečesavali gozd, kjer se je fantič izgubil in kjer živijo tudi medvedi. 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.