Svet
8 ogledov

Našli črno skrinjico?

Bil je le lažni alarm, da je ladja zaznala signal črne skrinjice. Žurnal24 main
Preiskovalci so zasledili signale črne skrinjice letala družbe Air France, ki je strmoglavilo v Atlantski ocean. Tako na svoji spletni strani trdi francoski časnik Le Monde.

Preiskovalci so zasledili signale črne skrinjice letala družbe Air France, ki je v začetku junija strmoglavilo v Atlantski ocean. Tako na svoji spletni strani trdi francoski časnik Le Monde. Upanje je kmalu ugasnilo, saj je tiskovni predstavnik francoskega Urada za preiskave in analize izjavil, da do zdaj niso zaznali še nobenega signala. "Preiskujemo pa vse šume, ki jih zaznamo," je dodal.

Kot je trdil Le Monde, je signal zaznala ladja, na poti pa naj bi že bila podmornica, ki naj bi poiskala črno skrinjico na dnu morja. Najdba črne skrinjice bo sicer zelo pomembna, saj bodo posnetki morda končno odkrili, zakaj je airbus A330 z 228 ljudmi na krovu strmoglavil v morje. Francoski časnik je še pisal, da so signale zaznali na območju, kjer je ocean globok okoli pet tisoč metrov, kar iskanje zelo otežuje.

Signale črna skrinjica pošilja vsako sekundo najmanj 30 dni po nesreči. Signal je mogoče ujeti na razdalji do dva kilometra. Ker je letalo strmoglavilo v noči na 1. junij, bodo skrinjice oddajale signale le še do konca tega meseca.

Kmalu po strmoglavljenju so se pojavila številna ugibanja in teorije o vzroku nesreče, vendar nobena do zdaj ni bila dokazana.

Doslej so od petdesetih trupel, ki so jih potegnili iz morja, identificirali enajst – šest moških in pet žensk. Deset ljudi je Brazilcev, za eno moško truplo pa še niso ugotovili narodnosti.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.