Svet
21 ogledov

Snemalnik zvoka našli ravno še pravi čas

EgyptAir EPA
Preiskovalci so našli snemalnik zvoka ene izmed črnih skrinjic letala egiptovske letalske družbe EgyptAir, ki je strmoglavilo v Sredozemsko morje med letom iz Pariza v Kairo.

Egiptovska komisija, ki preiskuje nesrečo, je potrdila, da so našli črno skrinjico. Novico so objavili le dan za tem, ko so potrdili, da so našli ostanke letala. 

Črna skrinjica je bila poškodovana, zato so morali z njo postopati izjemno previdno, piše Reuters. Komisija je dodala, da so iz naprave za snemanje lahko vzeli spominsko enoto. Napravo so odkrili ravno še pravi čas, saj je življenjska doba baterij, ki oddajajo signal črnih skrinjic en mesec.  

V podjetju Airbus so že pred tem dejali, da bo najdba črne skrinjice ključnega pomena pri odkrivanju vzroka nesreče. Preiskovalci upajo, da bodo lahko slišali pogovore med pilotom in kopilotom, kar bi po vsej verjetnosti moralo dati odgovore na to, kaj je vzrok za strmoglavljenje.  

Francoska ladja LaPlace je pred približno dvema tednoma zaznala signale ene od črnih skrinjic. Po tem odkritju je na območje prispela ladja John Lethbridge, ki je s pomočjo daljinsko vodenega podvodnega plovila preiskala morsko dno.  

Letalo, s 66 ljudi na krovu, je strmoglavilo 19. maja. Uradno vzrok nesreče še vedno ni znan. 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.