Svet
317 ogledov

Našli dekle, ugrabljeno pred dvema letoma

#Bring back our girls EPA
Na severovzhodu Nigerije so našli eno od 219 deklet, ki so jih pred več kot dvema letoma v Chiboku ugrabili pripadniki skrajne skupine Boko Haram.

Hosea Abana iz skupine BringBackOurGirls je na Twitterju sporočil, da je dekle v torek našla skupina prostovoljcev na območju Sambisa Foresta v zvezni državi Borno. Po poročanju BBC je dekle prepoznal eden od prostovoljcev iz skupine, ki se bori proti Boko Haramu.

Nigerijska vojska je kasneje potrdila, da so dekle našli. Predstavnik vojske, polkovnik Sani Usman, je sporočil, da so dekle vojaki našli v Baaleju blizu mesta Damboa, ki leži 90 kilometrov jugozahodno od Maidugurija, prestolnice nigerijske zvezne države Borno.

Deklica prihaja iz kraja Mbalala južno od Chiboka, od koder je bilo 25 ugrabljenih deklet. Pri sebi naj bi imela dojenčka.

S tovornjaki odpeljali 276 učenk

Pripadniki Boko Harama so aprila 2014 napadli internat osnovne šole v Chiboku in s tovornjaki odpeljali 276 učenk. Nekaterim je uspelo pobegniti tako, da so skočile s tovornjakov in se skrile v gozdu. 219 jih je ostalo v rokah ugrabiteljev.

Od maja 2014, ko so islamisti objavili videoposnetek z ugrabljenimi dekleti, ni bilo o njih nobenih informacij, aprila letos pa se je pojavil nov videoposnetek, na katerem je 15 deklet, oblečenih v črne obleke. Dekleta so na posnetku povedala, da z njimi ravnajo lepo, da pa bi se rada vrnila domov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.