Svet
14 ogledov

Našli del letala?

Pogrešano letalo,s vojci Reuters
Vietnamsko vojaško letalo je odkrilo razbitino, ki bi lahko pripadala pogrešanemu letalu z 239 osebami na krovu. Svojci potnikov še naprej brez odgovorov.

Kot so sporočili pristojni, zaradi teme ne morejo potrditi, ali gre dejansko za del letala družbe Malaysia Airlines, ki je včeraj po dveh urah leta iz Kuala Lampurja v Peking izginilo z radarjev.
Dva polomljena predmeta so opazili 50 milj jugozahodno od otoka To Ču, ki leži pred jugozahodno vietnamsko obalo.

Nihče z gotovostjo še ni potrdil, kaj se je zgodilo z letalom – domnevajo, da je strmoglavilo v Južno kitajsko morje.

Podatki malezijskega vojaškega radarja pa so pokazali, da obstaja verjetnost, da je letalo pred strmoglavljenjem obrnilo – preiskovalce in reševalce bega tudi dejstvo, da izkušeni pilot ni javil, da imajo kakršnekoli težave.  Pogrešano letalo sicer išče 40 ladij in 34 letal.

Brez odgovorov

Pogrešano letalo,s vojci | Avtor: Reuters Reuters
Družine potnikov pa še naprej čakajo na odgovore, kaj se je zgodilo bližnjim. Večina potnikov je bila Kitajcev, njihovi svojci so se zbrali v Pekingu. Več kot sto jih je podpisalo peticijo, s katero so zahtevali resnico od letalske družbe do nedelje zvečer. Predstavniki  Malaysia Airlines so se sestali z njimi in najožjim sorodnikom svetovali, naj se odpravijo v Kuala Lampur, od koder jih bodo prepeljali na lokacijo, kjer se bo nahajalo letalo, ko ga bodo našli.

Kdo vse je bil na krovu

Potniki na krovu so bili državljani vsaj 12 držav, med drugim iz Malezije, Indije, Indonezije, Avstralije, ZDA, Nove Zelandije, Ukrajine, Rusije in Nizozemske. Že včeraj pa so ugotovili, da na letu 370 nista bila državljana Italije in Avstrije – je pa nekdo potoval z njunima ukradenima potnima listoma.

Interpol je objavil, da preverjajo še nekaj sumljivih potnih listov, vendar pa hkrati mirijo, da je prezgodaj govoriti o povezanosti med ukradenimi potnimi listi in dejstvom, da je letalo izginilo.

Malezijske oblasti pa preiskujejo tudi, ali je pri izginotju šlo za teroristično dejanje.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.