Svet
10 ogledov

Našli domnevne Fossettove ostanke

Pustolovca Steva Fossetta so februarja letos razglasili za mrtvega. Žurnal24 main
Med razbitinami Fossettovega letala so našli človeške ostanke, ki bi lahko pripadali Stevu Fossettu. Gre za slavnega milijonarja, ki so ga že februarja razglasili za mrtvega.

Med razbitinami, ki so bile raztresene po celotni vzpetini v Sierri Nevadi, so našli tudi majhno količino človeških ostankov. Med njimi je bila tudi kost, za katero pa forenziki še vedno preiskujejo, ali je pripadala človeku ali živali.

Tokratna najdba ostankov bi dokončno odgovorila na vprašanje, ali je milijonar res umrl. Soproga pokojnega Peggy Fossett je že julija zanikala, da je Fossett živ. Ob odkritju razbitin, osebnih predmetov in oblačil je dodala: "Skrivnost v zvezi s smrtjo mojega moža je dodatno oteževala moje žalovanje. Upam, da bom zdaj lahko zaključila zelo težko obdobje v svojem življenju."  Tudi prijatelj pokojnega sir Richard Branson je najdbo komentiral: "Zdaj, ko so našli razbitine, lahko končno sklenemo zadnje poglavje v Stevovem življenju."

Kot je znano, so v četrtek na vzhodu Kalifornije našli razbitine letala, ki je pripadalo pogrešanemu pustolovcu Stevu Fossettu. Iskalno akcijo za razbitinami letala, s katerim je pred nesrečo letel Steve Fossett, so po pisanju ameriških medijev sprožili, potem ko je eden od pohodnikov pri povratku z gore našel predmete, za katere domnevajo, da bi lahko bili Fossettova last. Med njimi so osebni dokumenti z njegovim imenom, vključno z dovoljenjem za pilotiranje.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.