Svet
12 ogledov

Našli drugo skrinjico

Črni skrinjici so uspeli dvigniti na površje v začetku maja letos, skoraj dve le Žurnal24 main
Na dnu Atlantskega oceana so našli drugo črno skrinjico letala Air France, ki je leta 2009 kmalu po vzletu strmoglavilo v morje.

Preiskovalci so našli skrinjico, ki vsebuje avdioposnetek dogajanja na letalu. "Upamo, da bomo v prihodnjih treh tednih odkrili, kaj se je v resnici zgodilo," je dejal francoski minister za promet Thierry Mariani.

Tiskovna predstavnica preiskovalnega urada je sporočila, da bodo črno skrinjico na dodatne preiskave v Francijo poslali konec naslednjega tedna. "Zunanjost je v relativno dobrem stanju," je povedala in dodala, da bodo o dejanskem stanju lahko govorili šele po tem, ko bodo skrinjico odprli. Slednje pa bodo opravili šele v Franciji.

Na letalu, ki je junija 2009 strmoglavilo v morje nedaleč od brazilske obale, je umrlo vseh 228 potnikov in članov posadke. Preiskovalci so na začetku aprila našli ostanke letala in v njih trupla potnikov, pred dvema dnevoma pa še prvo črno skrinjico.

Vzrok strmoglavljenja letala uradno še ni znan. Za nesrečo so preiskovalci deloma okrivili nedelujoče senzorje hitrosti, vendar so na tragedijo zagotovo vplivali še drugi dejavniki, zato brez dodatnih informacij vzroka nesreče ne morejo pojasniti.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.