Svet
27 ogledov

Našli Gadafijeve milijone in 20 ton zlata

polkovnik Moamer Gadafi EPA
V puščavi so odkrili 20 ton zlata in 80 milijonov evrov, ki naj bi pripadali pokojnemu libijskemu samodržcu Moamerju Gadafiju.

Libijske oblasti so v puščavi na jugu države izkopale 20 ton zlata in 80 milijonov evrov, za katere so prepričane, da je bil lastnik prav Gadafi, je poročal lokalni časopis Barniq. Menijo, da so nekje zakopane še štiri tone zlata in okoli 500 milijonov evrov, ki naj bi jih Gadafi še pred svojim padcem dvignil z državne banke. Premoženje naj bi skril po tem, ko je že pobegnil iz Tripolija.

Dobro opremljeni iskalci

Vlada in lovci na zaklade tekmujejo, kdo se bo prvi dokopal do domnevnega bogastva, ki naj bi ga Gadafi skril. Oblasti ne želijo, da bi se avanturisti dokopali do bogastva, zato so svoje iskalce dodatno oborožili in jih opremili tudi z GPS. Njihova edina naloga je, da preiščejo vsak milimeter puščave. 

Komentarjev 2
  • jaki 16:13 04.januar 2012.

    i tebi sine, i tebi!

  • izRODEk 08:57 27.december 2011.

    Zdaj jim bodo ameri pobrali hlebce potem, ko je Gadafi rezal poštene kose kruha, libijci se bodo pa poklali med seboj za drobtinice.Sicer pa je vse isto kot recimo v Sloveniji (denacionalizacija), le malo bolj po arabsko..Smrt ameriki!