Svet
12 ogledov

Našli lastnika glave, a ne samomorilca

Prizorišče napada, v katerem so bile žrtve tudi tujci. (Foto: Reuters) Žurnal24 main
Ruski mediji so objavili ime domnevnega samomorilca, ki je januarja na letališču Domededovo ubil 36 ljudi. Šlo naj bi za 20-letnika iz Ingušetije.

Ruski preiskovalci sprva niso želeli razkriti, komu pripadata glava in del dlani, ki so ju našli na prizorišču napada na največjem ruskem letališču 24. januarja letos.

Dobro obveščeni viri pa so v javnost poslali podatek, da gre za Magomeda Jevlojeva. Jevlojev je obiskoval srednjo šolo, ki pa jo ni dokončal, zato je pred časom zapustil rojstni kraj Ali-Jurt. Preiskovalci so testirali tudi DNK vzorce njegovih sorodnikov.

Ministrstvo za notranje zadeve je nato po poročanju Itar-tassa potrdilo, da posmrtni ostanki resnično pripadajo Janovljevu, vendar opozarjajo, da je še prezgodaj za trditve, da je on izvedel napad. Priznali pa so, da je Jelovljev izginil pred šestimi meseci, potem ko je pred enim letom opravil vojaško dolžnost in se kmalu zatem poročil.

"Vse vas bom pobil!"
Napad na moskovsko letališče je bil eden najhujših terorističnih dejanj v Rusiji v zadnjih letih. Poleg 36 mrtvih je bilo ranjenih še 170 ljudi. Pričevanja o tem, kdo je sprožil bombo, si sicer nasprotujejo, saj so nekatere priče povedale, da je bila samomorilka oblečena v hidžab, torej obleko, ki ji s tančico prekriva celo oči.Drugi spet navajajo, da je bombo v dvorani, v kateri potniki sprejmejo prtljago, moški arabskega ali kavkaškega videza. Preden je sprožil eksploziv, ekvivalenten okoli petim kilogramom TNT, naj bi zavpil: "Vse vas bom pobil".

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.