Svet
4 ogledov

Našli morilca mame, pomagače še iščejo

deklica umor South Australian Police
Pred kratkim so avstralski policisti ob cesti v odročnem delu države našli kovček s posmrtnimi ostanki dveletne deklice. Zdaj so ugotovili, da so že pred sedmimi leti umorili tudi njeno mamo in sicer 1.200 kilometrov od kraja, kjer so našli kovček.

Več kot dva meseca so se preiskovalci trudili identificirati posmrtne ostanke deklice, ki so jo našli v kovčku ob osamljeni cesti na severu države.

deklica umor | Avtor: South Australian Police South Australian Police
Pred dnevi so vendarle ugotovili, da gre za dveletno Khandalyce Kiaro Pearce. Razkrili so tudi, da so njeno mamo Karlie Pearce-Stevenson pred sedmimi leti umorili, njeno truplo pa odvrgli v gozdu Belanglo.

Policija prosi za pomoč

"Obe, mama in hči prihajata iz zgledne družine. Obe sta bili rojeni v Alice Springsu, a sta se leta 2008 odselili in šli na potovanje," je ob tem povedal predstavnik policije Des Bray.

V naslednjem letu sta mama in hči vse redkeje kontaktirali svojo družini, septembra 2009 pa je mama Karlie Pearce-Stevenson na policijo vložila prijavo, da hči in vnukinjo pogrešajo. A prijavo so kakšen teden kasneje umaknili.

Policija zdaj naproša ve, ki bi o primeru karkoli vedeli, naj jim pomagajo razrešiti primer.

Maminega morilca prijeli

Posmrnte ostanke deklice so našli 1.200 kilometrov od prizorišča umora njene mame. Policija sumi, da sta bili obe ubiti leta 2008, a na različnih lokacijahm, piše britanski Guardian.

V avstralskem kraju Cessnock so medtem policisti aretirali 41-letnega moškega, ki ga sumijo, da je umoril dekličino mamo. Zdaj nadaljujejo preiskavo umora njene dveletne hčerke. 

Britanci sprva špekulirali, da gre za Maddie McCann

Ko so odkrili kovček s posmrtnimi ostanki, avstralska policija ni izključevala možnosti, da je v njem pogrešana britanska deklica Madeleine McCann. 

 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.