Svet
7 ogledov

Našli naj bi Mariine starše

Maria romska deklica EPA
Bolgarska policija naj bi našla biološke starše male deklice. Roma, pri katerih je odraščala deklica Maria, sta jo želela prodati v zakon.

Bolgarska policija zaslišuje romski par, domnevna biološka starša deklice Marie, ki so jo pred dnevi našli v nekem grškem romskem naselju. Saša Ruseva in Atanas Rusev naj bi imela med osem in deset otrok, od katerih jih je pet svetlolasih in na videz podobnih najdenemu dekletcu.

Eden od otrok naj bi za bolgarsko tiskovno agencijo BGNES dejal, da je bila družina v Grčiji in da so Mario pustili tam, ko so se vrnili v Bolgarijo. Tudi mati naj bi enemu od sosedov povedala, da so otroka prodali za 500 levov (okoli 250 evrov) in da je Mario prepoznala, ko se je ta teden znašla v medijih.

Pri 12 letih so jo želeli poročiti

Na podlagi informacij, ki so jih dobili, grška policija meni, da so želeli malo Mario pri 12 letih prodati v zakon. Njena svetla polt in svetli lasje bi "staršema" prinesli veliko doto. Z njo so ravnali kot z investicijo, ki jo je treba varovati, dokler ne dopolni 12 let, ko bi jo oddali najugodnejšemu ponudniku. V hiši, v kateri je prebivala, naj bi imela svojo sobo.

Par jo je silil k beračenju in plesanju za denar, dobro pa sta služila tudi na račun otroških dodatkov, ki sta jih prejemala zanjo. Sosedi trdijo, da sta jo kupila za slabih tisoč evrov od bolgarskega para, ko je bila še dojenček.

Kriminalisti preiskujejo, ali je mogoče, da jima je Mario prodala tolpa, ki tihotapi otroke iz Bolgarije v Grčijo. Preprodajalci naj bi bili na begu pred policijo in naj jim ne bi uspelo prodati Marie bogatemu grškemu paru za 25 tisoč evrov. V ta namen policija pregleduje primere, povezane s tremi nezakonitimi posvojitvenimi organizacijami, ki so jih razbili med letoma 2009 in 2011. Največ si obetajo od primerov, povezanih z operacijo iz leta 2009.

Na čelu združbe je bil takrat bolgarski posrednik, ki je za iskanje potencialnih kupcev "zaposlil" lokalni romski par. Hristos Salis, ki je obtožen ugrabitve deklice, je namreč na sodišču povedal ime in telefonsko številko bolgarskega posrednika ter sodišče prosil, naj ga izsledijo.

Komentarjev 3
  • sprehajalec 14:55 24.oktober 2013.

    Tudi starša sta Cigana, iz Sofije. malo poguglajte. Nič se jim ne bo zgodilo, ker bo takoj vsa dobro plačana in za te namene postavljena srenja na nogah, v mislih imam razne varuhe in pooblaščence in podobne.

  • mph 14:53 24.oktober 2013.

    Kaj bi bilo s takimi za delat ne bom napisal, ker bo cenzuirano. Ni ga bolj gnusnega zločina kot je nad nemočnimi otroci. In kazni imamo take, da so na prvem mestu "pravice" dokazanih zločincev.

  • allstarr111 14:00 24.oktober 2013.

    V arest pa ključ stran vržt, druge alternative ni.