Svet
12 ogledov

Našli podvozje pogubljenega letala 11. 9.

Kos letala
1/2
Newyorška policija
V New Yorku so našli večji kos podvozja potniškega letala, za katerega so prepričani, da gre za boeing, ki je 11. septembra 2001 v terorističnem napadu strmoglavil na dvojčka WTC.

Gre za 1,52 metra velik železni kos, na katerem je jasen viden znak Boeing in serijska številka. Kos so našli zagozden v ozkem, manj kot pol metra širokem prostoru med dvema stavbama, od stolpnic Svetovnega trgovskega centra oddaljenega več sto metrov, kjer naj bi v spomin na dogodke tistega dne stala mošeja in center spomina.

Kos je bil najden po naključju med rutinskim ogledom stavb, je poročal BBC. Policija ne izključuje možnosti, da se je kos šele sčasoma premaknil do vznožja stavb. Mesto je zavarovano, forenziki pa bodo sedaj še natančno pregledali in iskali morebitno prisotnost ostankov oseb. 

11. septembra 2001 je ob 8.46 v severni stolp treščilo letalo American Airlinesa. Sedemnajst minut kasneje se je v južni stolp zaletelo še letalo United Airlinesa na letu 175. Skupaj z žrtvami v strmoglavljenin letih nad Pensilvanijo in v Pentagon v Washingtonu je tega dne umrlo 2.976 ljudi.

Sodba petim osumljenim organizatorjem Al Kaidinega napada še ni bila izrečena, saj še vedno čakajo na sojenje. Glavni osumljenec je Khalid Šejk Mohammed, vsi pa so zaprti v zaporu Guantanamo na Kubi.

Komentarjev 9
  • Bozan Zabjek 15:00 27.april 2013.

    Komedija z naslovom Ovce morami še naprej slepiti dobiva nove razsežnosti. Dvomi, ki se pojavljajo celo v ZDA, morajo Američani z diktatorskimi načini utišati. Zdaj so celo podvozje aviona prepeljali na sumljiv prostor po celih 12 letih, Guantanamo pa še ...prikaži več zdaj pogreša glavnega organizatorja te notranje zarote, Busha!

  • Boschtjan Zupanchich 13:20 27.april 2013.

    ... po toči zvoniti je prepoznooooo , ...

  • Jota83 12:14 27.april 2013.

    Vsi smo slišal za izraz "Teorija zarote", ali pa veliko nas, no, ta "Teorija zarote" žal drži.