Svet
2656 ogledov

Našli posmrtne ostanke, zaročenec izginil

izginotje Gabby Petito Profimedia
Pristojni organi so včeraj našli truplo mlade ženske, ki bi lahko bila pogrešana Gabby Petito. Njen zaročenec je izginil.

Pristojni organi so včeraj našli truplo mlade ženske, ki bi lahko bila pogrešana Gabby Petito. Ameriški zvezi preiskovalni urad FBI je potrdil, da se najdeni posmrtni ostanki v narodnem parku Wyoming skladajo z opisom pogrešane ženske. Izsledki uradne identifikacije bodo znani v prihodnjih dneh.

FBI je v nedeljo potrdil, da je truplo, najdeno v narodnem parku Wyoming, verjetno pogrešana domačinka z Long Islanda, Gabby Petito, ki je izginila med tekom s svojim fantom, poročajo ameriški mediji. Območje, ki je sicer namenjeno divjemu taborjenju, je bilo v zadnjih dneh zaradi obsežne iskalne akcije povsem zaprto.

"V prvi vrsti bi rad izrekel iskreno in iskreno sožalje Gabbyjevi družini," je na novinarski konferenci dejal Charles Jones, nadzorni starejši agent v pisarni FBI v Denverju. "Odkriti so bili človeški posmrtni ostanki, ki se skladajo z opisom Gabrielle 'Gabby' Petito," je dejal Jones: "popolna identifikacija forenzikov še ni dokončana, da bi lahko 100 odstotkov potrdili, da smo našli Gabby, vendar je bila njena družina o tem odkritju obveščena."

"Vzrok smrti zaenkrat še ni ugotovljen," je povedal in dodal, da bo obdukcija opravljena v torek.

Njen oče Joseph Petito se je na Twitterju odzval z objavo njene slike in čustvenim zapisom:
 

Odvetnik, ki zastopa njenega partnerja briana Laundrieja in njegove starše, ki niso želela govoriti s policijo o Gabbyjinem izginotju, je odkritje njenih navideznih ostankov označila za "srhljivo". "Novica o Gabby Petito je srhljiva," je v nedeljo zvečer za The Post v imenu družine povedal odvetnik Steven Bertolino.

22-letna Gabrielle Petito je izginila konec avgusta na potovanju s fantom Brianom, ki se je 1. septembra vrnil domov na Florido brez nje. Par je svoje daljše poletno potovanje dokumentiral in delil prek spleta. Do zdaj je znano, da sta pred njenim izginotjem prepirala. Brian se o dogodkih ni izrekel, 14. septembra pa je izginil še sam.

FBI, uslužbenci nacionalnega parka in lokalni organi pregona so iskanje začeli prejšnji teden, njene posmrtne ostanke pa so našli pri narodnem gozdu Bridger-Teton.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.