Svet
13315 ogledov

Našli potopljeno ladjo z zlatom, borze ponorele

Našli ostanke stare ladje Žurnal24 main
Trdijo, da je zlati zaklad vreden 110 milijard evrov.

Južnokorejsko zagonsko podjetje Shinil Group je ta teden sporočilo, da so v Japonskem morju blizu otoka Ulleung našli potopljeno rusko ladjo, na kateri naj bi bila velika količina zlata. Novica je sprožila skokovito rast delnic podjetja, zaradi česar je finančni regulator izdal opozorilo.

Podjetje je sporočilo, da so na dnu Japonskega morja na globini 426 metrov našli ladjo ruske carske mornarice, ki je potonila pred več kot 100 leti. Na križarki Dmitrij Donskoj, ki jo je leta 1905 potopila posadka med pomorsko bitko z japonsko vojno mornarico, naj bi bilo po navedbah omenjenega start-upa za 110 milijard evrov zlata.

Novica je sprožila astronomsko rast delnic podjetja. Kritiki opozarjajo, da je leta 2003 neko podjetje že sprožilo investicijski balon z govoricami o najdbi te ladje, vendar ni nikoli nič dvignilo z dna morja in končalo v bankrotu.

Delnice družbe Jeil Steel, v kateri je ustanovitelj Shinil Group kupil veliki delež, so sprva poletele v nebo, a je v četrtek njihova vrednost padla za 20 odstotkov, danes pa še za 30, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Južnokorejski finančni regulator je zato izdal opozorilo. "Kar zadeva projekt reševanja ladje z zakladom, vlagateljem priporočamo previdnost, saj tvegajo velike izgube, če se zanašajo na govorice," so sporočili in dodali, da je lahko širjenje napačnih informacij ali neutemeljenih govoric o "ladji z zakladom" kaznivo dejanje.

Regulator je opozorilo objavil, ko je Shinil Group vlagateljem začela prodajati virtualne kovance z obljubo o velikih donosih, ko bodo ladjo dvignili z dna.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 3
  • Elizabeth_Skirving 08:52 21.julij 2018.

    Vsak mesec lahko vsakdo zasluži 25000-35000 evrov. Prejel sem zadnjega meseca 33625 evrov iz tega dela. To je enostavno in preprosto delo. Zdi se neverjetno, vendar ne boste odpustili sami, če ga ne boste preverilii. Veeč o tem preberite tukaj... ...prikaži več ......➤➤➤➤➤➤ www.Earn91.Com

  • ode 08:36 21.julij 2018.

    Sigurno gre za manipulacijo. Poceni finta za najbolj naivne in pohlepne: slika, verjetno gre za računalniško risbo, je prirejena tako, da je razbitina in celo okolica v zlatem sijaju. Se pravi, da je tam ogromno zlata.

  • Lilly_McKeown 18:50 20.julij 2018.

    Sem odstopil, da delam, zdaj pa dobim 24796 $ na 33582 $ na mesec. Kako? Delam preko interneta! Moje stara dela so bila nesrečna produkcija, zato sem moral po štirih mesecih poskusiti nekaj drugačnega ... Lahko povem, da se je ...prikaži več moje življenje spremenilo - povsem na b0lje! Preveri, kaj delam.. .......➥➥➥ ➥➥➥ www.Earn91.com