Svet
2689 ogledov

Našli psa, ki je izginil v prometni nesreči

Ovce Profimedia
Iz ameriške zvezne države Idaho poročajo o srečnem zaključku iskanja Tillyja, ki ga je v prometni nesreči vrglo skozi razbito okno.

Nesreča se je po poročanju The Spokesman-Review zgodila minulo nedeljo, ko je vozilo z družino Linde Oswald trčilo v drugi avto. V V nesreči so bili vsi nepoškodovani, Tillyja pa je vrglo skozi razbito okno.

Čeprav je medicinsko osebje družini svetovalo, naj po nesreči mirujejo, so se ti nemudoma podali na iskanje Tillyja. K iskanju se je pridružilo še okoli deset mimoidočih, ki so se ustavili zaradi nesreče, pomagali so tudi v zgodnjih jutranjih urah. Iskanje je bilo po desetih urah še vedno neuspešno, zato so na družbeno omrežje Facebook objavili sliko psa. Objava je postala viralna in pripomogla k srečnemu koncu.

Preganjal je ovce

V torek zjutraj je Tyler Potter, ki živi na družinski kmetiju v bližini, kjer se je zgodila nesreča, opazil nekaj čudnega. Zdelo se mu je, da je eden od njihovih psov Hooey malce drugačen, z nekoliko temnejšo barvo dlake. Kasneje je njegov brat poklical Hooeya, ki je dal rep med noge in zbežal proč. Zato je psa natančneje pogledal in ugotovil, da gre za drugega psa. Iz Fecebook objave je prepoznal Tillyja.

Psa so na kmetijo najbrž privabile ovce, saj je Tilly mešanček z border collijem, pasmo ki velja za odličnega pastirksega psa. Tistega dne je namreč Potterjeva družina našla nekaj svojih ovac izven ograde ob cesti. Domnevajo, da jih je preganjal prav Tilly.

Ko je prišel Tilly domov, je bila sreča nepredstavljiva, tako s pasje kot človeške strani.

Komentarjev 1
  • Avatar Zala
    Zala 23:49 12.junij 2021.

    Kako malo je potrebno, da smo srečni ljudje in živali.