Svet
4 ogledov

Našli še drugo črno skrinjico

letalo EgyptAir EPA
V Sredozemskem morju so našli še drugo črno skrinjico letala egiptovske družbe Egyptair, ki je 19. maja s 66 ljudmi na krovu strmoglavilo v morje na poti iz Pariza v Kairo. Gre za zapisovalnik podatkov o letu.

Dele zapisovalnika so s pomočjo posebne podvodne raziskovalne ladje našli v več etapah, kar je najpomembnejše, našli so tudi spominsko enoto. Egiptovski generalni tožilec je že odredil, naj črno skrinjico predajo preiskovalni komisiji, ki bo z zapisovalnika podatkov pobrala podatke.

Včeraj so preiskovalci sporočili, da so našli prvo črno skrinjico - snemalnik zvoka v pilotski kabini.

Najdba obeh črnih skrinjic bi lahko pomagala razkriti vzrok strmoglavljenja Airbusa A320, ki je na letu MS804 z radarjev izginil 19. maja. Prve forenzične analize so nakazale, da je na njem verjetno odjeknila eksplozija.

Proizvajalec airbusov je poudaril, da lahko le črne skrinjice razjasnijo potek dogodkov, ki so privedli do strmoglavljenja.

Razbitine letala je poseben robot za iskanje pod morsko gladino našel v sredo. Iskalna operacija je potekala okoli 290 kilometrov severno od obale Egipta, med Egiptom in grškim otokom Kreta, na globini do 3000 metrov pod morsko gladino. Iskanje razbitin je bilo precej dolgotrajno. Signal ene od črnih skrinjic so v Sredozemlju sicer prvič zaznali 1. junija.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.