Svet
17 ogledov

Našli še več trupel pogrešanih

Iskanje letala EPA
V Indoneziji po tridnevni iskalni akciji odkrivajo trupla 162 potnikov malezijskega letala AirAsia, ki je strmoglavilo v nedeljo. V Maleziji odpovedali silvestrovanje.

Ko so indonezijske oblasti včeraj potrdile, da so v Javanskem morju blizu otoka Borneo odkrili razbitine pogrešanega leta QZ8501, se je mednarodna iskalna akcija za letalom spremenila v iskanje za trupli pogrešanih potnikov. Doslej so jih na kopno prepeljali okoli deset, čeprav so reševalci zatrdili, da so jih našli že vsaj 40 - šlo naj bi za šum v komunikaciji. Reševalce pri delu ovirajo visoki valovi in močan veter.

Prva trupla so potnikov leta QZ8501so že prepeljali na kopno v Pangkalan Bun, najbližje mesto z letalsko stezo, kjer so tudi sorodniki in bližnji pogrešanih. Identifikacijo trupel naj bi opravili s pomočjo DNK analize.

Letalo naj bi strmoglavilo zaradi nevihte

Sklepajo, da je letalo strmoglavilo, ker je zašlo v nevihto. Stik z letalom, na katerem je bilo 155 potnikov in sedem članov posadke, so kontrolorji zračnega prometa izgubili ob 6.17 po tamkajšnjem času. Pred tem je pilot zaprosil za spremembo poti, zaradi slabega vremena pa naj bi želeli skreniti z zastavljene poti.

Na krovu tudi 16 otrok in dojenček

Večina potnikov in članov posatke na letalu prihaja iz Indonezije (155), trije iz Južne Koreje, na krovu pa so tudi državljan Velike Britanije, en Malezijec, en Francoz in en Singapurec. Po navedbah letalske družbe je bilo na letalu tudi 16 otrok in dojenček.

Izvršni direktor letalske družbe Airasia Tony Fernandes je ob odkritju letalo povedal, da je popolnoma skrušen: "To so težki trenutki za vse pri AirAsia. Pričakujemo nadaljnji razvoj operacije iskanja in reševanja, a je naša prioriteta dobro počutje družinskih članov oseb, ki so bila na letu QZ8501."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.