Svet
27 ogledov

Našli so ga s kisikovo masko

Nesreča malezijskega letala Profimedias
Enega od potnikov sestreljenega letala MH17 so na vzhodu Ukrajine našli s kisikovo masko na obrazu. Teorija, da so bili potniki v trenutku mrtvi, se tako maje.

"Izstrelka niso videli. Ampak ali veste, da so nekoga našli s kisikovo masko na obrazu? Imel si jo je čas nadeti,“ je v pogovorni oddaji na nizozemski televiziji dejal zunanji minister Frans Timmermans. Njegove besede je potrdil tudi državni tožilec. "Masko je imela žrtev za vratom. Forenzični inštitut je na maski iskal prstne odtise, slino in DNK, a so bili rezultati nedokončni,“ so sporočili. "Ni znano, kako in kdaj si je žrtev masko nadela. Sorodniki potnika so bili obveščeni. Nismo našli nobene druge žrtve, ki bi imela na sebi kisikovo masko.“ 

Dejstvo, da si je nekdo izmed potnikov lahko nadel kisikovo masko, pod vprašaj postavlja razvoj dogodkov v času sestrelitve in teorijo, da je vseh 298 ljudi na krovu umrlo v trenutku. Nizozemsko zunanje ministrstvo je ob tem sicer dejalo, da ne morejo povleči nobenih zaključkov na podlagi dejstva, da je potnik nosil kisikovo masko. 

Timmermans je razkritje informacije kasneje obžaloval, saj o tem še niso obvestili vseh sorodnikov žrtev. "Tega ne bi smel reči. Sočustvujem s sorodniki. Zadnja stvar, ki si jo želim, je, da bi jim povzročil dodatno trpljenje“. 

Boeing letalske družbe Malaysia Airlines je na letu med Amsterdamom in Kuala Lumpurjem 17. julija strmoglavil na vzhodu Ukrajine. Preiskava je pokazal, da je letalo strmoglavilo, ko ga je zadelo večje število predmetov, ki so ob letalo treščili z veliko hitrostjo. Na krovu je bilo 298 potnikov in članov posadke. 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.