Svet
19 ogledov

Našli strmoglavljeno letalo

Nesreče ni preživel nihče.

Nepalska policija je danes našla razbitine letala Nepal Airlines, ki je v nedeljo s 15 potniki in tremi člani posadke kmalu po vzletu z letališča mesta Pokhare izginilo z radarjev. Nesreče ni preživel nihče, so sporočile tamkajšnje oblasti.

Letalo, na krovu katerega so bili domačini in en potnik iz Danske, je strmoglavilo v hribovju v okrožju Arghakhanchi 226 kilometrov zahodno od prestolnice Katmandu. 
 
Kot so poročale tuje tiskovne agencije, so že našli trupla vseh 18 žrtev, ki jih bodo odpeljali v Katmandu. Vzrok nesreče ni znan, so pa našli črno skrinjico. Letalo je bilo namenjeno v kraj Jumla na severu države.

 

Na črnem seznamu

Incident znova razgalja slabe varnostne razmere v nepalskem letalstvu. Ta himalajska država je v zadnjih letih doživela vrsto letalskih nesreč, med vzroki pa sta bila predvsem neizkušenost pilotov in slabo vzdrževanje letal. Evropska unija (EU) je decembra vse nepalske letalske družbe zaradi pomanjkljive varnosti uvrstila na črni seznam in jim prepovedala polete v EU.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.