Svet
9558 ogledov

Našli torbo s posmrtnimi ostanki še drugega dekleta

Alexandra, Romunija Facebook
Vsa država je pretresena, zoper odgovorne tečejo postopki.

Romunsko državno tožilstvo je včeraj potrdilo, da so našli posmrtne ostanke, ki bi lahko pripadali drugemu dekletu, ki jo je ugrabil in ubil osumljenec, prijet pred desetimi dnevi, kar je močno pretreslo državo.

Predstavnica tožilstva za boj proti organiziranemu kriminalu Mihaela Porime je povedala, da so torbo našli v gozdu blizu Caracala na jugu države, blizu mesta, ki ga je policistom sam razkril osumljenec.

Gre za 65-letnega Gheorgheja Dinco, mehanika iz Caracala, ki je priznal ugrabitev in umor dveh deklet, 15-letne Alexandre in 19-letne Luize, ni pa povedal, kam je skril trupli.

V soboto so romunske oblasti potrdile Alexandrino smrt na osnovi DNK analize posmrtnih ostankov trupla, ki so ga našli v sodu v bližini osumljenčeve hiše, medtem ko so ostanke drugega trupla našli včeraj.

Množični protesti

Tisoče ljudi je sodelovalo na protestih, na katerih so obsojali nesposobnost policije, ki je zavlačevala s preiskavo izginulih deklet.

Alexandra je 25. julija s telefona v hiši ugrabitelja trikrat poklicala številko 112 in povedala, da jo je dan pred tem ugrabil moški in jo posilil. Policiji je predala tudi podatke o mestu, kjer jo je zadrževal.

Policija je vendarle potrebovala kar 19 ur, da je to hišo našla.

Notranji minister Nicolae Moga je po razkritju teh podrobnosti podal svoj odstop, zoper več policistov pa se še vodi preiskava glede njihove odgovornosti.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.