Svet
16 ogledov

Našli tri ženske, pogrešane 10 let

Amanda Berry pred 10 leti
1/3
Reuters
V Clevelandu je policija v ponedeljek našla žive tri mlajše ženske, ki so jih pogrešali okoli deset let. Našli so jih, ko je ena od njih s pomočjo soseda pobegnila iz hiše, medtem ko je bil lastnik hiše, 52-letni moški, zdoma. Domnevno naj bi ena od njih v ujetništvu rodila otroka.

Policija je že aretirala tri brate, med njimi lastnika hiše Ariela Castorja, hišo pa zdaj preiskuje zvezni preiskovalni urad FBI.

"Bila sem ugrabljena in deset let so me pogrešali, zdaj pa sem tukaj, svobodna," je dejala Amanda Berry, ki je leta 2003, stara 16 let, izginila na poti iz restavracije s hitro prehrano, ko je poklicala na številko za klic v sili.

Berryjevi je, ko ugrabitelja ni bilo, uspelo z roko seči v razpoko v vhodnih vratih in začela je klicati na pomoč. Slišal jo je sosed, ki je opazil, da poskuša nekdo priti iz hiše. Povedal je, da je poskušal odpreti vrata, a mu to ni uspelo, zato jih je razbil in ženska se je splazila ven.

Poleg nje naj bi v hiši zadrževali Gino DeJesus, ki je leta 2004 v starosti 14 let izginila na poti iz šole, ter Michele Knight, ki je izginila leta 2000, ko je bila stara 21 let.

Veselje, da so ženske našli žive

Policija je, potem ko je prejela klic na pomoč, vdrla v hišo v špansko govoreči četrti v severnem delu Clevelanda, in osvobodila še preostali ženski in šestletno hčerko Berryjeve. Glede njenega očeta policija ni dajala izjav.

Ženske so našli nedaleč od tam, kjer so izginile. Dve naj bi živeli le kak kilometer stran. V Clevelandu je po objavi novice izbruhnilo vsesplošno veselje od dejstvu, da so ženske našli žive, poročajo tuje tiskovne agencije.

Vse ženske videti zdrave

Po prvih navedbah policije naj bi bile sicer vse tri ženske videti zdrave. Po poročanju britanskega BBC so jih danes zjutraj že odpustili iz bolnišnice.

Župan Clevelanda Frank Jackson je dejal, da je v povezavi s primerom veliko vprašanj še ostaja brez odgovora, oblasti pa poudarjajo, da preiskava poteka.

Je pa policija med drugim že razkrila, da so se policisti v hiši, kjer so sedaj našli ugrabljene ženske, že dvakrat oglasili - marca 2000 zaradi pretepa na ulici, januarja 2004 pa v zvezi s službo Ariela Castra, ki je delal kot voznik avtobusa. Obakrat so zaman trkali na vrata hiše.

Komentarjev 1
  • dragec 14:51 07.maj 2013.

    MA SAME SO SPIZDILE