Svet
23 ogledov

Našli trupla potnikov strmoglavljenega letala

strmoljavljenje, rusko letalo, sukhoi, indonezija
1/5
Reuters
V Indoneziji so našli razbitine ruskega letala suhoj superjet 100, ki je bilo pogrešano od srede. Razbitine letala, na katerem je bilo okoli 50 ljudi, so opazili reševalci iz helikopterja v gorah na Zahodni Javi. Reševalci, ki so prispeli na kraj nesreče, so povedali, da preživelih ni.

Reševalci so našli trupla razmetana med razbitinami letala na odročnem območju na gori Salak. "Preživelih nismo našli," je povedal predstavnik reševalcev Gagah Prakoso.

Evakuacijo trupel s helikopterjem sicer ovira slabo vreme. Peš bi za to potrebovali 12 ur, s helikopterjem pa le 20 minut, zato bodo s prevozom počakali do petka zjutraj, je pojasnil Prakoso.

V reševalni akciji v okolici 2.200 metrov visokega ognjenika Salak je sodelovalo več sto reševalcev, policistov in vojakov.

Kot smo že poročali, so morali reševanje ponoči prekiniti zaradi gostih oblakov in močnega vetra.

Obupani sorodniki potnikov na letalu so se zbrali na letališču Halim Perdanakusuma v Džakarti, od koder je v sredo poletel suhoj. Oblasti so že vzele vzorce njihove DNK, s pomočjo katerih bodo poskušali identificirati trupla.

Izginili na predstavitveni turneji

Na letalu, ki je bilo na predstavitveni turneji za morebitne kupce v šestih azijskih državah, je bilo osem članov posadke ter predstavniki lokalnih letalskih družb in novinarji.

Prvi mož družbe Suhoj Vladimir Prisjažnjuk je sporočil, da je bilo na letalu osem ruskih državljanov, Francoz, Američan, Italijanki in 33 Indonezijcev.

Letalo superjet 100, ki lahko sprejme do 100 potnikov in prevozi razdaljo do 4600 kilometrov, je sicer velik up ruske letalske industrije, s katerim si želi Rusija zagotoviti tržni delež na trgu srednje velikih letal. Tam ji konkurenco predstavljata brazilska družba Embraer in kanadski Bombardier.

Komentarjev 2
  • reider 20:51 10.maj 2012.

    Za ptice je nebo!

  • URIAH HEEP 11:07 10.maj 2012.

    Dobra reklama letalski industriji in to celo na prdstavitvenem letu z kupci vred na krovu.Jao, sranje na kubik.Sožalje vsem vpletenim.