Svet
41 ogledov

Našli truplo obglavljenega Nemca

Obglavljenje Nemca na Filipinih Youtube
Filipinski vojaki so našli truplo 70-letnega Nemca, ki so ga prejšnji teden obglavili islamski skrajneži.

Kot je znano, Nemca so obglavili pripadniki teroristične skupine Abu Sajaf, potem ko niso prejeli zahtevane odkupnine v višini 600 tisoč ameriških dolarjev. Vojaki so včeraj našli obglavljeno truplo v mestu Indanan na otoku Jolo tisoč kilometrov južno od Manile. Truplo so prepeljali v mrtvašnico bližnje vojaške bolnišnice.

Nemškega talca so skajneži ugrabili na jugu Filipinov v začetku novembra lani na njegovi jahti. Ob ugrabitvi so ubili Nemčevo ženo, ki se je upirala; njeno truplo so pustili na plovilu.

Tiskovni predstavnik filipinskega predsednika Ernesto Abella je najdbi trupla nemškim državljanom zagotovil, da bo filipinska vlada storila vse, da bodo storilci primerno kaznovani. "Zaradi tega okrutnega dejanja izražamo iskreno sožalje družini žrtve in celotnemu nemškemu narodu. Bodite prepričani, da to dejanje ne bo nekaznovano."

Glede na vojaške podatke je vojska med iskanjem odgovornih za Nemčevo smrt v zadnjih dveh dneh ubila 14 ljudi. "Naši vojaki so visoko motivirani, da odkrijejo odgovorne, ki ne znajo ničesar drugega kot da zaradi svojih ciljev nadlegujejo nedolžne civiliste," je pri tem povedal vodja preiskave.

Predvideva se, da teroristična skupina, odgovorna za Nemčevo smrt, zadržuje še najmanj 26 talcev: 12 vietnamskih mornarjev, sedem Indonezijcev in Nizozemca, ki je bil ugrabljen že leta 2012.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.