Svet
9 ogledov

Našli truplo petletne deklice in še sedem trupel

potapljač na Costa Concordii Reuters
Reševalne ekipe so v razbitinah nasedle križarke Costa Concordie dopoldne našle štiri trupla, popoldne pa še štiri. Trupla so našli na potopljenem delu potniške palube. Zaradi slabega vremena so na kopno zaenkrat prepeljali le tri trupla.

Med na novo odkritimi žrtvami na ladji, ki je nasedla 13. januarja, je bila tudi petletna deklica. Do zdaj so tako skupno našli 25 trupel, čeprav je uradno število pogrešanih 32. Trupla so našli so v potopljenem delu ladje, po tolikem času pa so v vodi že začela razpadati.

Petletno deklico objokuje cela Italija

Petletna deklica, katere truplo so našli danes, naj bi bila Dayana Arlotti iz Riminija, katere usoda je v Italiji sprožila val sočutja. Dayana je bila na ladji skupaj z bolnim očetom Williamom, ki je še med pogrešanimi. Identiteta ostalih trupel zaenkrat ni znana. Na kopno so sicer doslej prepeljali trupla otroka ter neke ženske in nekega moškega.

Črpajo nafto

Po tem ko so začetek črpanja nafte iz nasedle ladje zaradi slabega vremena kar nekajkrat prestavili, so 2.300 ton nafte uspešno začeli črpati na začetku februarja.

Kapitana Francesca Schettina so obtožili za uboje, povzročitev brodoloma in zapustitev ladje, preden so bili evakuirani vsi potniki. Sam zanika, da bi naredil kaj narobe.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.