Svet
19 ogledov

Nasprotuje dinastiji

Najstarejši sin severnokorejskega voditelja Kim Džong Nam zatrjuje, da nima želj Žurnal24 main
Najstarejši sin severnokorejskega vodje Kim Džong Ila, Kim Džong Nam, se ne strinja z dinastičnim imenovanjem Kim Džong Una za naslednika njegovega očeta.

Kim Džong Nam, ki trenutno živi na Kitajskem in v Macau, je v preteklosti veljal za naslednika Kim Džong Ila. Njegove možnosti, da bi se zavihtel na čelo države, so splavale po vodi, ko so ga leta 2001 ujeli pri poskusu nezakonitega vstopa na Japonsko. Džong Nam, čeprav je član vladajoče družine, ne spada v krog tistih, ki vodijo Severno Korejo.

Džong Nam se ne strinja z dinastičnim nasledstvom. Po njegovem mnenju so za tako odločitev krivi "notranji faktorji", zaradi česar je treba odločitev spoštovati. "Sam sem pripravljen kadarkoli pomagati svojemu mlajšemu bratu med svojim bivanjem v tujini," svojo vdanost bratu izraža Džong Nam, ki naj ga vladanje ne bi zanimalo.

Konec septembra so na kongresu severnokorejske delavske stranke za naslednika priljubljenega vodje Džong Ila izbrali njegovega najmlajšega sina. S prihodom najmlajšega Kima na oblast bo Severno Korejo vodila že tretja generacija Kimov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.