Svet
11 ogledov

Nastajanje nove Biblije na Hrvaškem?

Za življenjsko zgodbo zahteval tri milijone dolarjev, zdaj pa naj bi pisal novo Žurnal24 main
Atentator na papeža Janeza Pavla drugega, Turek Ali Agca, je izrazil željo, da bi prišel živet na Hrvaško, kjer naj bi napisal novo Sveto pismo.

Kontroverzni atentator Ali Agca, ki so ga nedavno spustili na prostost, naj bi med drugim izrazil željo, da bi „novo Sveto pismo“ želel napisati v eni izmed katoliških držav in da bi najraje živel na Hrvaškem.

Zdravniki v zaporu, v katerem je dočakal svobodo, so pri njegovi izpustitvi zatrdili, da je neprišteven, kar pa je skupina njegovih osebnih zdravnikov demantirala.

Ali Agca, ki je z islamske prešel na katoliško vero, je po prihodu iz zapora napovedal, da bi rad razkril „nepravilnosti“; v številnih izjavah trdi, da je Jezus Kristus božji poslanik in ne božji sin, kot to uči cerkev.

Pripravljam se na pisanje nove Biblije in razkriti napake. Pisal bi rad na Hrvaškem, saj sta mi Italija in Španija zavrnili prošnji za azil,“ je povedal Ali Agca.

Naročnik še vedno neznanka
Omenjeni državi ga ne želita sprejeti, obravnavata ga kot terorista. Čeprav je do atentata na papeža Janeza Pavla II. prišlo že pred 30-timi leti, pred kratkim izpuščeni Agca še vedno noče razkriti, kdo je naročnik napada.

Za razkritje identitete naročnika je po izpustitvi iz zapora zahteval visoke vsote denarja, za spisano biografijo celo tri milijone dolarjev.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.