Svet
18 ogledov

Nasvet revnim: "Jejte manj"

Vivienne Westwood Reuters
Ikonična modna oblikovalka Vivienne Westwood ponovno razburja javnost, vendar tokrat ne s svojimi svetovljanskimi kreacijami, pač pa z izjavo, ki ne kaže ravno na svetovljansko odprtega duha.

Oblikovalka je na Downing Streetu 10, kjer domuje britanski premier, predala peticijo, v kateri somišljeniki izražajo zaskrbljenost zaradi genetsko spremenjene hrane v Veliki Britaniji. Pozvala je, naj ljudje jejo le organsko hrano. Ko je je BBC-jev novinark opozoril, da si vsi ne morejo privoščiti organske hrane, je  Westwoodova odvrnila: "Jejte manj."

Novinar Dino Sofos je izpostavil, da si na tisoče Britancev že zdaj komaj kupi dovolj hrane, zato nasvet, naj manj jejo, ni ravno izvedljiv. "Vsa ta procesirana hrana je razlog, da so ljudje vse debelejši. Če bi proizvedli več organske hrane in manj te grozne hrane, bi bila tudi organska hrana po sprejemljivi ceni, mar ne?" se je na to odzvala oblikovalka.

Tokrat ni bilo prvič, da je Westwoodova pokazala, da ne razume najbolje, kaj pomeni zaspati lačen. Decembra je tako pojasnila svoje stališče, da bi obleke morale biti dražje, prav tako hrana.

Westwoodova bi se najverjetneje dobro razumela s soprogo hrvaškega premierja Milanovića, ki je nedavo tistim, ki jim je črni kruh predrag, svetovala, naj ga pač narežejo na tanjše rezine.

Komentarjev 9
  • smejka 10:37 13.november 2014.

    grda gospa...ne sam vizualno,predvsem v duši

  • Leon Plemeniti 09:30 13.november 2014.

    blesavi novinarji blesavi članki !!!

  • Papaja Popi 09:16 13.november 2014.

    Tudi Marija Antoinetta je rekla revnim, da če nimajo kruha naj jejo pa potico.Ve se kaj se je potem zgodilo z njo.Skrajšali so jo za glavco neumno.