Svet
2488 ogledov

Natascha Kampusch živi v hiši svojega posiljevalca

(Foto: EPA) Žurnal24 main
Danes 28-letna Natascha Kampusch še vedno živi v domu moškega, ki jo je kot 10-letno deklico ugrabil, jo leta držal v ujetništvu in medtem tudi posiljeval.

Danes 28-letna Natascha Kampusch delno živi v hiši, v kateri je osem let živela pod prisilo. Na vprašanje, zakaj je ne proda ali da porušiti, odgovarja, da ne želi, da bi jo kdorkoli spremenil v "tematski park". Poleg hiše je zadržala tudi avtomobil svojega dolgoletnega jetnika.

Kot je znano, Natascha je bila ugrabljena kot 10-letna deklica. Monstrum Wolfgang Priklopil jo je v jetništvu zadrževal osem let. Posiljeval jo je, stradal, pretepal in psihično mučil vse dokler avgusta leta 2006 ni uspela pobegniti.

Po njenem begu se je Priklopil vrgel pod vlak.

Kampuscheva je nedavno nasledila hišo svojega posiljevalca; običajno v njej biva med vikendi. Čisti jo in pospravlja, kot je to morala včasih pod prisilo delati za Priklopila. Za Daily Mail je pojasnila, da je to zanj oblika terapije. "Imel je dve osebnosti. Ena je bila povsem temna. Brutalna ne glede na posledice. Druga pa je bila plat pogumne in prijetne osebe," je povedala.

Od prostora, velikega pet kvadratnih metrov, kjer je prebila vsa svoja najstniška leta, so danes ostali le še zidovi.

dezurni@zurnal24.si

Dan za varen avto

Komentarjev 2
  • mroskazvezda 08:22 27.september 2016.

    Točno tako, ječarja, ne jetnika!

  • Five 22:54 26.september 2016.

    "Poleg hiše je zadržala tudi avtomobil svojega dolgoletnega jetnika."B.B., poleg nepismenosti si tudi strašno butast(a).