Svet
44 ogledov

Natisnili revijo s HIV pozitivno krvjo

Kri Profimedias
Avstrijska revija Vangardist želi opozoriti na stigmo, ki se drži ljudi s HIV-om.

Okuženi s HIV-om se pogosto spopadajo z depresijo in trpijo zaradi izključitvije iz družbe. Čeprav je bolezen HIV poznana je še vedno veliko neutemeljenih predsodkov in strahov. Revija želi opozoriti na nekaj teh predsodkov in jih izničiti. Predvsem pa želijo javno zastaviti vprašanje: "Bi se upali dotakniti revije, natiskane s krvjo HIV pozitivnih posameznikov?“

#HIVHEROES

Pri tiskanju revije so kri treh okuženih s HIV-om primešali črnilu. Med krvodajalci je ženska, ki jo je okužil bivši mož in oče njenega otroka, ter dva moška, eden od njiju je istospolno usmerjen. V prvih straneh uredništvo bralcem obrazloži, da se ob stiku z revijo ne morejo okužiti s HIV-om, kakor se posameznik tudi ne more okužiti s HIV-om ob stisku roke z bolnikom.

Vingardist je natisnil 3000 izvodov revije, ki jih je mogoče naročiti prek spleta, na spletni strani vangardist.com pa je možno prebrati celotno spletno izdajo. Posneli so tudi video z izjavami okuženih darovalcev krvi in zdravniki.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.