Svet
810 ogledov

Natisniti si bo dal spominske kovance "ob zmagi nad korono"

Donald Trump ob vrnitvi v Belo hišo Epa
Priložnostni kovanci ob "zmagi predsednika Donalda Trumpa nad covidom-19" bodo na voljo sredi novembra. Stanejo 100 ameriških dolarjev (okoli 85 evrov).

Po poročanju ameriških medijev je bilo mogoče kovance ob Trumpovi zmagi nad novim koronavirusom naročiti, še preden je ameriški predsednik pred tednom dni zapustil vojaško bolnišnico Walter Reed, kjer se je zdravil zaradi okužbe.

Na spletni strani trgovine z darili Bela hiša, ki sicer ne sodi pod okrilje urada ameriškega predsednika, piše, da podobe kovanca namenoma ne bodo izdali vse do njegovega izida sredi prihodnjega meseca.

"Zmaga je junaška"

Oblikovalec kovanca Anthony Giannini je ob tem zapisal, da je predsednikova "zmaga nad covidom-19 junaška". Njegove "superherojske lastnosti pa odraža tudi podoba kovanca". "Energija predsednika napolni ne samo sobe, ne samo stadiona, ampak napolni tudi mitološki prostor v našem sodobnem, postsodobnem obdobju ali kakorkoli že imenujemo to Novo obdobje, v katerem živimo," je dodal.

ZDA sicer velja za najhuje prizadeto državo v pandemiji covida-19. Doslej se je tam okužilo več kot 7,8 milijona ljudi, umrlo pa jih je več kot 215.000. Okužil se je tudi Trump, ki je po prihodu iz bolnišnice zatrdil, da se virusa ni treba bati.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 4
  • kapibara1 20:31 14.oktober 2020.

    takoj ga bi imel, pa žal vem, da ne morem do njega..

  • Albatroz 18:26 13.oktober 2020.

    Tudi smrtno ogroženi bi preživel če bi dobil to x sredstvo za zdravljenje kot ga je KRAMP ampak določene stvari morajo ostati skrite javnosti zaradi svetovne oblasti.

  • Palson 18:24 13.oktober 2020.

    Zato pravijo Melaniji "Savinjski želodec". Dobra je, da ga prenaša.