Svet
7 ogledov

Nato silovito bombardiral Tripoli

(Foto: Reuters) Žurnal24 main
Letala zveze Nato so minulo noč izvedla več napadov na libijsko prestolnico Tripoli. Mesto so kmalu po drugi uri stresle štiri eksplozije, kmalu zatem pa še dve.

Že v ponedeljek pozno zvečer so priče poročale o dveh eksplozijah v libijski prestolnici in preletih letal, dim pa se je dvigal z območja, kjer imata sedež libijska televizija in državna tiskovna agencija.

Najmanj en izstrelek naj bi zadel zgradbo, ki jo je Nato bombardiral že 30. aprila, v njen pa naj bi imelo po navedbah libijskih oblasti prostore več organizacij civilne družbe. V zadnjem napadu so bili uničeni del strehe, ena od sten in tla. Poročil o žrtvah ni.

Nato je napade izvedel, potem ko je generalni sekretar zavezništva Anders Fogh Rasmussen izjavil, da se libijskemu voditelju Moamerju Gadafiju izteka čas in da bo moral prej ko slej ugotoviti, da zanj in za njegov režim ni prihodnosti.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.