Svet
4 ogledov

Natova letala pobila upornike

(Foto: EPA) Žurnal24 main
V napadu Nata je včeraj v Libiji umrlo vsaj deset upornikov. Do napake je prišlo med bitko za mesto Brega.
Medtem ko se bolj izkušeni uporniški borci borijo s silami polkovnika Gadafija, je na stotine neizkušenih prostovoljcev, ki so se pridružili uporniškim vojakom, pod težkim sovražnim ognjem pobegnilo iz mesta.

Zračni napadi na Libijo so včeraj terjali vsaj deset žrtev med uporniki, ki uživajo vse bolj očitno podporo zahoda. Kot poroča dopisnik agencije Reuters, so v zračnem napadu uničili vsaj štiri vozila upornikov in eno reševalno vozilo.

"Gadafijeve sile so se vtihotapile med upornike in izstreljevale rakete zemlja-zrak. Sledil je napad Nato sil," trdijo uporniki. Po njihovih podatkih je umrlo 14 ljudi.

"Napake se bodo dogajale. Poskušamo se znebiti polkovnika Gadafija, pri tem pa moramo pričakovati tudi žrtve," ob napadu po pisanju Reutersa trdijo poveljniki upornikov, ki si kljub napadu na lastne sile še vedno želijo Natove podpore iz zraka.

Nato morebitne žrtve med uporniki še preverja.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.