Svet
16 ogledov

Natove cisterne znova v plamenih

V preteklih dneh se je zgodilo več napadov na Natove cisterne. (Foto: Reuters) Žurnal24 main
Talibani so v Pakistanu izvedli nov napad na najmanj 20 cistern z gorivom za sile zveze Nato v Afganistanu. Umrl je najmanj en človek.

Napad se je zgodil na območju mesta Quetta, je sporočil policijski uradnik Shah Nawaz Khan. Cisterne naj bi potovale proti Afganistanu skozi manjši mejni prehod, ki je kljub napadom v preteklih dneh ostal odprt. V času napada je bilo okoli sto cistern parkiranih v bližini mejnega prehoda, kjer so čakale na vstop v Afganistan. Talibani so v napadu ustrelili voznika tovornjaka.

To pa je že četrti napad talibanov na cisterne v zadnjih nekaj dneh. V ponedeljek so bili ubiti trije ljudje, pakistanski talibani pa so takrat napovedali, da napadov še ni konec. V nedeljo zvečer so islamski skrajneži zažgali 28 cistern z gorivom, poleg treh smrtnih žrtev pa je bilo v napadu še sedem ljudi ranjenih. Tudi prejšnji petek so talibani uničili 27 cistern za Nato, ki se v Afganistanu z gorivom oskrbuje pretežno prek Pakistana.

Natove cisterne prevažajo gorivo, vojaška vozila, obleko in druge dobrine za ameriške vojake in druge sile zveze Nato v Afganistanu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.