Svet
717 ogledov

Natovi lovci nad Baltskim morjem prestregli ruska letala

Natova letala Profimedia
Nemška in britanska bojna letala so prestregla tri ruska izvidniška letala v mednarodnem zračnem prostoru nad Baltskim morjem, so danes po navedbah nemške tiskovne agencije dpa sporočile nemške letalske sile.

Tri ruska letala - dve bojni letali SU-27 in letalo iljušin Il-20 - niso oddajala signalov s svojega transponderja. Prestregli so jih lovci eurofighter obeh zaveznic Nata.

Estonija, Latvija in Litva, ki so članice zveze Nato, nimajo lastnih bojnih letal, zato vojaško zavezništvo od leta 2004 skrbi za varovanje baltskega zračnega prostora na severovzhodu Evrope.

Druge članice Nata v baltske države, ki mejijo na Rusijo, redno pošiljajo bojna letala in osebje.

V začetku aprila je nemška vojska po osmih mesecih predala poveljstvo tamkajšnje Natove misije zračnega nadzora Veliki Britaniji, vendar še vedno izvaja podporne dejavnosti.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 9
  • LukaMB 18:53 27.april 2023.

    Lahko poleg nato nesnage omenimo še izraelsko nesnago in sicer dva bombarderja-lovca so letela ob potniškem avionu ter odvrgla bombe na Sirijo in s tem izkoriščala potniški avion za ščit oziroma, da jih radar S300 ne bi ujel ali pa ...prikaži več jih legitimiral kot tarčo. Tako svinjsko kot to delajo te židje in američani ter angleži po svetu ne dela nobeden.

  • janči 19:31 26.april 2023.

    Natova nesnaga lahko leta z izklopljenimi transponderji, ruska letala pa ne. Tako je to, ko pravila diktira Biden.

  • kapibara 17:44 26.april 2023.

    Čak mal.. V MEDNARODENM PROSTORU.. ka pa ma tuki zblojena zahodnjaška rit EU bedaki in ritolizniki za kontrolirat ??