Svet
13 ogledov

Navdušena dobrodošlica za aktiviste

Turčija aktivisti
1/14
Žurnal24 main
V Turčijo je davi prispelo skoraj 500 aktivistov, ki so jih zajele izraelske sile ob ponedeljkovem napadu na humanitarni konvoj za Gazo.

Aktiviste, ki jih Izraelci označujejo za podpornike terorizma, je na letališču v Istanbulu pričakala množica okoli tisoč ljudi, ki so vzklikali protiizraelska gesla.

Letala so v Istanbul pripeljala tudi trupla devetih aktivistov, ki so jih izraelski komandosi v ponedeljkovem napadu ubili. Po navedbah tiskovnih agencij je med mrtvimi osem turških državljanov in en Američan.

Aktivisti, ki niso želeli povedati svojih imen, so ob prihodu v Turčijo dejali, da jih je osupnila krutost izraelskih komandosov, ki so zavzeli ladje v konvoju.

Izraelska stran pa trdi, da so se potniki na ladjah nasilno upirali, zato so bile izraelske sile prisiljene odgovoriti z orožjem.

Medtem je generalni sekretar ZN Ban Ki Mun v sredo Izrael vnovič pozval, naj takoj odpravi blokado območja Gaze. Kot je dejal, je problem, ki je sprožil ponedeljkov incident, dolgotrajno izraelsko obleganje Gaze, ki je "kontraproduktivno, nevzdržno in napačno".

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.