Svet
10 ogledov

Navijači poslali sporočilo teroristom

Stade de France himna Žurnal24 main
Ob evakuaciji navijači družno zapeli Marseljezo. Svet solidarno s Francijo. V Parizu se sliši Imagine Johna Lennona.

Eden od mnogih in ganljivih posnetkov iz Pariza, ki je nastal na dan po grozovitem terorističnem napadu. Pianist se je do prizorišča napada pripeljal kar s kolesom in na mobilni klavir zaigral Imagine, Johna Lennona. 

Sporočilo pesmi je znano. "Predstavljaj si, da ne bi bilo razlogov za ubijanje in umiranje, da ni religij..."

Legendarna pesem je bila nekaj, kar so pretreseni Parižani še kako potrebovali. Okoli pianista se jih je naenkrat zbrala množica in se na tak način poklonila žrtvam.

Poglejte video.

Navijači poslali sporočilo teroristom

Da se v Parizu nekaj hudega dogaja, so še kako začutili številnti najvijači na prijateljski tekmi med Francijo in Nemčijo, ki se je v času terorističnega napada odvijala na francoskem ponosu, nogometnem stadionu Stade de France.

Med samo tekmo je bilo slišati eksploziji, vendar sta reprezentanci srečanje odigrali do konca.

 

Gledalci so zaradi dogajanja za nekaj časa ostali ujeti na stadionu, mnogi od njih so zato odšli na travnik, kjer so izvedeli, kaj se je pravzaprav zgodilo.

Pozneje je zaokrožil še zgovoren video ob evakuaciji navijačev, ki so v znak solidarnosti spontano ter družno zapeli francosko himno.

Solidarnost s Parizom je hitro po napadih izkazal takorekoč ves svet, mnoge svetovne znamenitosti so tako odete v francoske nacionalne barve, da o podpori na družbenih omrežjih sploh ne govorimo. 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 2
  • modrec 22:02 14.november 2015.

    Odziv s pasivo, kot da bi gledal neko proizvodno linijo katera procesira ljudi ki gledajo v prazno in so sprijazneni s usodo, islamski borci pa samo postrelijo kar pride iz proizvodne linije na traku.

  • Johny 17:33 14.november 2015.

    Odlično, islamisti z bombami in kalašniki, Francozi pa s pesmijo...Še je upanje........., da bo Francija prvi kalifat v Evropi!