Svet
8 ogledov

Ne bo potonil sam

Sanader ob prihodu v salzburški pripor. (Foto: Reuters) Žurnal24 main
Sanader shujšal za 20 kilogramov, ker je v avstrijskem priporu pridno telovadil. Odvetnik že napoveduje, da bo razkril vse grehe nekdanjih kolegov.

Odvetnik nekdanjega hrvaškega premierja Iva Sanaderja, ki je od ponedeljka znova v domačem priporu, je napovedal, da bodo brez vsakega oklevanja na prostor za priče poklicali tudi člane vlade. Odvetnik Čedo Prodanović je za Novo TV dejal, da Sanader ni deloval na samotnem otoku, upoštevati morajo tudi odgovornost posameznih institucij, vendar to ne pomeni, da jih bo samodejno kriminaliziral.  

Brez pomislekov bodo za priče poklicali tudi nekdanje Sanaderjeve sodelavce. Med njimi naj bi bila tudi aktualna premierka Jadranka Kosor. Številni trdijo, da je praktično nemogoče, da kot nekdaj tesna Sanaderjava sodelavka ne bi vedela za pranje denarja in ostale njegove "nečednosti".

Prodanović je napovedal, da se bodo na pripor pritožili, hrvaški urad za preprečevanje korupcije pa ga bo najprej zaslišal v primeru Fimi media.

Povsem spremenjen
Sanader je iz avstrijskega pripora prišel vidno shujšan – izgubil naj bi okoli 20 kilogramov, ima daljše lase, pri hoji pa si pomaga z dvema berglama, pise vecernji.hr. Pristojni organi so njegovo pot v domovino skrbno načrtovali – organizirali so celo lažno kolono vozil, da bi zmedli preveč radovedne medije.

Komentarjev 3
  • nergač 09:53 20.julij 2011.

    Morda si pozabil, da že dolgo (zelo dobro) plačujemo ljudi, ki bi morali to narediti. Imenujejo se sodniki, tožilci...vendar pa naši sodniki in tožilci namesto da bi bili "imunski sistem družbe" (cit. Župančič) sodelujejo pri ropanju naroda (ali vsaj držijo ...prikaži več vrečo) in se zaletavajo drug v drugega, namesto, da bi opravljali svoje delo. Saj so neodvisni in nepristranski, kajne, kdo jim torej brani, da delajo? Politika?Res da niso kaj prida (po kvaliteti), a to jih ne opravičuje.

  • 1111 09:27 20.julij 2011.

    ...kdo pa naj raztrže verigo????? vsi so v dreku...in še veliko tistih, ki se za njih sploh ne ve....maš prav, mi pa glu...glu...glu...

  • nergač 09:15 20.julij 2011.

    Kdaj bo kaj takega doživela podalpska banana državica? Vsi se bodo izčistili in šli naprej, le v državici Butale bo smrdelo še naprej...imi pa bomo tonili globlje in globlje: NLB, SCT, Zavarovalnica Triglav, DARS, Adria, falcon, PATRIA....glu glu glu....