Svet
17 ogledov

Ne letimo, smo na bolniški

Croatia Airlines Arpingstone / Wikipedia
Hrvaška letalska družba zaradi bolniških odpovedala več letov. Minister: Primer za dr. Housea.

Croatia Airlines je zaradi masovnega odhoda članov posadke na bolniško danes odpovedala tri lete. V zadnjih 36-urah je svoj odhod na bolniško prijavilo 39 stevardes in stevardov. Predsednik uprave CA Krešimir Kučko je za hrvaške medije pojasnil, da imajo na bolniški skupaj 52 delavcev, kar predstavlja 25 odstotkov osebja družbe.

"Tak primer se v zgodovini CA še ni zgodil," je povedal in napovedal, da bodo nad zaposlene in zdravnike, ki so bolniško odobrili, poslali pristojne inšpektorje. V družbi so namreč prepričani, da gre za protest uslužbencev, povezan z napovedmi prestrukturiranja podjetja ter v povezavi s tem nižanjem plač.

Dogajanje v družbi je na kratko komentiral tudi hrvaški minister za pomorstvo, promet in infrastrukturo Siniša Hajdaš Dončič, ki je dejal, da se ministrstvo ne vpleta v vodenje podjetja. To je, kot je dejal naloga direktorja družbe, morda pa tudi "primer za doktorja Housa".

Če podjetje ne bo izvedlo prestrukturiranja, mu grozi stečaj.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.