Svet
6 ogledov

“Ne menjajte ipada”

Steve Jobs ob predstavitvi ipada 2 (Foto: Reuters) Žurnal24 main
Ipad. Strokovnjak svetuje, da raje kupite enko, ki je/bo cenejša.
Novosti ipada 2
Kameri. Novi kameri spredaj in zadaj prek FaceTima omogočata tudi videoklice.
Fotografije. Photo Booth omogoča uporabo osmih vizualnih učinkov na zajetih fotografijah.
Oblika in teža. Ipad 2 je tanjši, lažji in hitrejši.

Če že imate ipad, se vam ne izplača kupiti ipada 2, saj je razlik med njima premalo. Če pa kupujete ipad na novo, bi vam svetoval, da raje kupite enko, saj je oziroma bo v ZDA okoli 130 dolarjev cenejša, ipad 2 pa bo ohranil prvotno ceno prvega ipada, torej okoli 500 evrov,” svetuje vodja laboratorija pri reviji Monitor in strokovnjak na tem področju Jure Forstnerič.

Konec leta že ipad 3?
Forstnerič je dodal, da se v krogih informacijske tehnologije šušlja, da bo Apple konec leta predstavil še tretjo različico ipada – v tem primeru bi bil nakup ipada 2 torej res nesmiseln.

“Z več kot 15 milijoni prodanih primerkov je iPad definiral popolnoma novo kategorijo mobilnih naprav,” je v sredo ob predstavitvi novega ipada 2 povedal prvi mož Appla Steve Jobs in pristavil: “Medtem ko se drugi s težavo trudijo kopirati prvo generacijo ipada, mi predstavljamo ipad 2, ki je daleč pred tekmeci in jih bo verjetno prisilil, da se znova vrnejo za risalne deske.”

Ipad 2 je tu, ne pa še tudi v Sloveniji. Koliko bo stala najnovejša Applova stvaritev in kje jo bo mogoče kupiti, še ni znano.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.