Svet
1 ogledov

Ne more voditi države

Med predsednikovim govorom o zdravstveni reformi je Joe Wilson Obamo ozmerjal z Žurnal24 main
Jimmy Carter, nekdanji ameriški predsednik, meni, da velik del nastrojenega sovraštva proti Baracku Obami temelji na dejstvu, da je črnec.

Nekdanji predsednik Jimmy Carter je ponovno poudaril, da je rasizem zelo občutljiv problem za zdajšnjega predsednika Obamo. Po njegovih besedah je veliko takih, ki mislijo, da Obama ne more voditi države, saj je Afroameričan.

Da je veliko takih, so dokazali protestniki, ki so se prejšnji teden zbrali v Washingtonu in so izrazili svoje nestrinjanje z načrti Obame. Izbruhnil je tudi član predstavniškega doma Joe Wilson, ki je predsednika med njegovim govorom v kongresu o zdravstveni reformi ozmerjal z lažnivcem.

Carterjevi komentarji so se pojavili kmalu zatem. "Mislim, da velik del nastrojenega sovraštva proti predsedniku temelji na dejstvu, da je črnec, da je Afroameričan," je dejal za televizijsko postajo NBC.

Michael Steel, prvi temnopolti vodja ameriških republikancev, je njegove komentarje odločno zanikal: "Carter se močno moti. Tukaj ne gre za raso, pač pa za politiko."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.