Svet
83 ogledov

Ne moreta si gledati iz oči v oči

Dvojčka zajem slike/Philadelphia Enquirer
Enojajčna siamska dvojčka Tyler in Stefan Delp že 19 let neločljivo živita drug ob drugem. Kljub temu živita polno življenje, razlikujeta pa se denimo tudi v spolni usmerjenosti.

Tyler in Stefan sta se namreč rodila s skupno glavo, a pri tem se je narava tako poigrala, da imata glavi obrnjeni ravno v nasprotno smer. Devetnajst let tako živita neločljivo, a si še niti enkrat  nista mogla pogledati v oči.

Zanimivo je, da se 19-letnika zelo razlikujeta glede interesov in tudi spolne usmerjenosti. Tyler je homoseksualec in ima rad filme, Stefan pa je heteroseksualec in ima raje glasbo kot filme.

"Nikoli si ne želim, da bi bilo drugače. Tyler je moj najboljši prijatelj," je dejal Stefan. Že 11 let skupaj hodita na pouk violine. Vsak dan, tako kot njuni vrstniki, zjutraj vstaneta in se odpravita v šolo za otroke s posebnimi potrebami.

"Če morata umreti, naj mi umreta v naročju"

Staršema Nancy in Timu ni nikoli žal, da sta se odločila za rojstvo dvojčka. Ko je bila Nancy noseča, so ji zdravniki dejali, da bosta otroka imela skupno glavo. Dejali so ji, da obstaja 95 odstotkov možnosti, da otroka ne preživita rojstva in da naj premislita o splavu, poroča Daily Mail.

"Na to nisem hotela pomisliti. Če mi morajo otroci umreti, naj mi umrejo v naročju. Takoj ko sem ju rodila, sem se zaljubila vanju," je dejala ponosna mati. V prvih treh letih njunega življenja so zdravniki razmišljali o tem, kako ju ločiti. Za operacijo se nato niso odločili, saj bi bila preveč tvegana.

Komentarjev 1
  • Marko Gantar 09:58 26.junij 2011.

    Kako pa oblečeta polo majici?Fotomontaža