Svet
16 ogledov

"Ne podpiši, pa spim s tabo"

Wulff je povedal, da zase ne zahteva strogega varovanja, saj želi ostati v stiku Žurnal24 main
Pisateljica Charlotte Roche sporoča nemškemu predsedniku Christianu Wulffu, da je z njim pripravljena preživeti noč, če glasuje proti vladnim načrtom za podaljšanje delovanja nemških jedrskih reaktorjev.

V intervjuju za nemški Der Spiegel je 32-letnica dejala: "Spala bom z njim, če ne bo podpisal." Njen mož se z njenim načrtom strinja, tako da je "vse odvisno od prve dame". Da bi naredila ponudbo še bolj privlačno, je predsedniku sporočila: "Imam tetovažo."

Rochejeva, avtorica seksualno eksplicitne knjižne uspešnice Wetlands (Vlažni predeli), se je prejšnji teden udeležila množičnih protestov proti prevozom radioaktivnih odpadkov.

Jedrski reaktorji da ali ne?
Nemški predsednik Christian Wulff mora še letos sprejeti odločitev, ali bodo zakon o do 14-letnem podaljšanju delovanja 17 jedrskih reaktorjev uveljavili brez odobritve zgornjega doma parlamenta.

Če bodo sporni načrti vlade stopili v veljavo, bodo datum, do katerega bo evropsko največje gospodarstvo opustilo uporabo jedrske energije, prestavili na leto 2035.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.