Svet
3898 ogledov

Ne, to ni šala: Za Trumpa je ena večjih težav splakovanje vode v WC-jih

Donald Trump
1/2
Ameriški predsednik Donald Trump meni, da bi morali Američanom dovoliti, da za splakovanje straniščnih školjk naenkrat porabijo več kot šest litrov vode, kot to sedaj določa zvezni zakon. Trumpu se zdi, da so regulacije glede vode pretirane in ljudje zaradi tega porabijo več vode, kot bi jo sicer.

"Ljudje splakujejo stranišče po desetkrat ali 15-krat, namesto, da bi ga le enkrat," je poslovnežem v Beli hiši na sestanku o okoljskih regulacija ameriške agencije za zaščito okolja razlagal predsednik ZDA. Zagotovil jim je, da je agenciji že dal dal predloge, kako naj uredi zadeve in jih resno obravnava.

Ni znano, ali je predsednik govoril iz lastnih izkušenj, koliko vode je potrebno za pravšnji sunek po veliki potrebi, da kaj ne ostane na površju. Pritoževal se je tudi nad tem, da imajo ponekod v ameriških stavbah slab pritisk v tuših in pipah, zaradi česar naj bi prav tako porabili več vode, kot bi to bilo z močnejšim curkom.

V ZDA so leta 1992 sprejeli zakon, ki določa, da se sme za splakovanje stranišč naenkrat porabiti le do šest litrov vode. Za večje stanovanjske stavbe je to začelo veljati leta 1994, od leta 1997 pa tudi za poslovne stavbe. Do takrat so bile straniščne školjke v ZDA dobesedno poplavljene do roba, zaradi česar moško uriniranje stoje ni bilo priporočljivo.

"Greš v novo stavbo in imajo neke standarde in praktično ni več vode, da bi si umil roke. Potem pustiš pipo odprto in traja dlje, da se umiješ. Na koncu porabiš več vode. Saj je dovolj vode. Pada dol. Temu se reče dež," je še dejal Trump, ki je sicer hkrati priznal, da ponekod v ZDA morda res nimajo dovolj vode.

dezurni@zurnal24.si

 

Komentarjev 4