Svet
34 ogledov

Ne, vaš iphone z nadgradnjo ne bo vodoodporen

Lažni oglas Printscreen
Lažni oglas obljublja, da bo z nadgradnjo iphone postal vodoodporen. Tega ne poskušajte na svojem telefonu, če se mu še niste pripravljeni odreči.

Po spletu je zaokrožil lažen oglas, v katerem obljubljajo, da z nadgradnjo na ios7 iphone postane vodoodporen. Ker je po videzu močno podoben uradnim oglasom Appla, je marsikateri uporabnik preizkusil obljubljeno. V trenutku, ko naj bi telefon prišel v stik z vodo, naj bi varna stikala poskrbela za prekinitev napetosti v telefonu, s čimer bi lahko preprečili poškodovanje telefona oziroma njegovih občutljivih vezij, poroča The Independent.

Na družabnih omrežjih so se zvrstili odzivi tistih, ki so šli na led in svoje drage igračke potopili v vodo. Eden izmed zapisov se je glasil: "Kdorkoli je trdil, da bo z nadgradnjo telefon vodoodporen, naj se j...!"

Oglas so zasledili tudi slovenski "čuvaji varnosti na spletu" in opozorili, da stestirano "ne drži, očitno pa so nekateri poskusili". "Skratka, preverite informacije še drugje, poiščite verodostojne vire informacij na spletu, ki jim lahko zaupate," pravijo nosilci projekta Varni na internetu.

Komentarjev 2
  • YaKo 14:39 25.september 2013.

    ha, ha, dobro so se tole spomnl za iButle

  • STF 14:10 25.september 2013.

    Ce si tako neumen, da temu vrjames, je popolnoma primerna kazen, da svoj iPhone vrzes v vodo!