Svet
13 ogledov

"Ne vem, koliko časa bom še zdržala“

Priklopil je bil po besedah njegovega prijatelja zaradi velikega nosu zelo nesam Žurnal24 main
Natascha Kampusch je v slabem duševnem stanju. Kot je pojasnila v včerajšnjem intervjuju, mora še vedno vsakodnevno prenašati obtožbe in podoživljati travme iz ujetništva. Zanikala je tudi obtožbe, da naj bi svojemu ugrabitelju rodila otroka.

"Zelo sem izčrpana in ne vem, koliko časa bom še zdržala. Še vedno moram vsak dan prenašati obtožbe in pojasnjevati travme, ki sem jih doživela v ujetništvu, in tako zlorabe podoživljati še enkrat," je v včerajšnjem intervjuju za avstrijsko televizijo v solzah pojasnjevala Natascha Kampusch. Čeprav se je Kampuscheva svojega ujetništva, v katerem je preživela osem let, rešila že leta 2006, se njena kalvarija očitno kar noče končati. Nad njo je velik pritisk, saj strani časopisov znova na veliko polnijo nove špekulacije. "Težko je pojasnjevati stvari, za katere ne morem predložiti argumentov," je povedala in dodala, da si ljudje še vedno izmišljujejo marsikaj o njej.

"S Priklopilom nisem imela otroka"

Prošnje za komentiranje nedavnega incidenta, ko je policist brez vedenja svojih nadrejenih odšel v eno izmed dunajskih osnovnih šol pod pretvezo, da bo učence poučil o prometni varnosti, tam pa od učenke, za katero je bil prepričan, da je hčerka Kampuscheve in Priklopila, pridobil DNK, se ji zdijo grozne. "Nimam besed, da bi opisala, kaj si o vsem tem mislim in kako se ob tem počutim," je dodala.

Na vprašanje, ali je bila kdaj noseča s 44-letnim Wolfgangom Priklopilom, je jasno odgovorila: "Nisem!" Ovrgla je tudi ostala namigovanja o tem, da je imel Priklopil pomagača, da ta ni storil samomora, ampak je bil umorjen ter da je v temnico, kjer jo je zadrževal, vodil tudi ostale moške. Zanikala je tudi očitke, da naj bi bila del sadomazohistične scene, zgrožena pa je nad obtožbami, da je sodelovala pri snemanju pornografskih filmov.

Komentarjev 2
  • tralala 12:46 06.marec 2012.

    Pri nas bi bili krivi komunajzerji, rdečkarji, udbaši, posiljeval bi jo pa palček iz murgelj.

  • Stolp 12:21 06.marec 2012.

    Ma še srečo, da se ji to ni zgodilo v Sloveniji. Tukaj bi si šele slovenčki zmišljevali vse mogoče, kaj pa veš kaj...da je morda imela lezbično razmerje s Priklopilovo materjo(ki je Priklopila obiskovala a ni imela pojma o njegovi ujetnici).