Svet
5 ogledov

"Ne vojna, pokol"

Pogreb v Siriji Reuters
"Streljajo po vseh. Ni elektrike, ni bode, na stotine ljudi le čaka, da umrejo," je razmere v sirskem Homsu opisal britanski fotograf, ki so ga uspeli evakuirat iz mesta.

"Brez razlik ubijajo moške, ženske in otroke," je za CNN dejal britanski fotograf Paul Conroy, ki  okreva zaradi ran, ki jih je dobil v Homsu.  Dogajanje tam je opisal kot srednjeveško obleganje klavnico. "Tankovski napadi so se vsako jutro začeli okoli 6.30. To so bili napadi vse povprek, brez cilja," je dejal.

Nagle usmrtitve

Po tem ko so vladne sile včeraj zasedle Homs, iz mesta prihajajo informacije o naglih usmrtitvah. V nejasnih okoliščinah naj bi bilo usmrčenih 17 ljudi, vendar te informacije niso potrjene, skupno pa naj bi danes nasilje v Siriji zahtevalo 35 ljudi.

Konvoj s pomočjo še blokiran

V Homs je medtem danes že prispel konvoj ICRC s pomočjo. V Babi Amru naj bi bilo ujetih okoli 20.000 civilistov, ki nujno potrebujejo pomoč v hrani in zdravilih. Za številne ranjene naj bi namreč skrbel en sam zdravnik v zasilni ambulanti.

Konvoj je sicer trenutno še vedno blokiran pred Babo Amrom. Naj bi pa še danes lahko vstopil na območje, je sporočil namestnik predstavnika ICRC Sebastrien Carliez.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.