Svet
6 ogledov

"Ne želimo ubiti e-pošte"

FB-zalezovalec je hotel do soustanovitelja Facebooka Marka Zuckerberga tudi prek Žurnal24 main
Facebook. 
Združil bo elektronsko pošto, SMS in klepet. Vsi uporabniki kmalu z e-poštnim naslovom.
Varnostni pomisleki
Zasebnost. Že ob napovedi novosti so se pojavili očitki, da bo Facebook z novim sistemov od uporabnikov dobil še več podatkov. Poleg ljudi, ki so v omrežje včlanjeni, vas bo lahko povezal tudi z drugimi uporabniki e-pošte ali telefona. Pomisleki pa se porajajo tudi ob zamisli o hranjenju podatkov.

Internet. “Vsi uporabniki Facebooka, ki bodo želeli, bodo dobili e-poštni naslov @facebook.com,” je napovedal ustanovitelj Facebooka Mark Zuckenberg.

To pa je le ena od novosti. Elektronska pošta bo le dodatek k novemu načinu komuniciranja, ki ga namerava vpeljati Facebook. Namen ima namreč združiti različne načine komuniciranja; naslovniku bo sporočilo dostavljeno na poštni naslov, v okno za klepet ali na mobilni telefon. “Vseeno pa ne želimo ubiti e-pošte,” sporoča Zuckerberg.

Razvijali 15 mesecev
Pri Facebooku želijo poleg tega ustvariti enotno zgodovino komunikacije med dvema osebama, saj naj bi tako klepet kot pošta in komunikacija po telefonu potekali prek iste platforme. Gre za eno izmed največjih sprememb družabne mreže Facebook od njenega nastanka, saj se je novemu načinu komuniciranja posvečala največja ekipa, kar jih kdaj sodelovalo pri posameznem projektu, razvoj pa je trajal kar 15 mesecev.

Novosti bi morali biti uporabniki deležni v kratkem, Facebook pa je že izdal tudi posebno aplikacijo za iphone.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.