Svet
7 ogledov

Negotovost hujša kot med vojno

Goran Ogurlić je odgovorni urednik Večernjega lista, ki je med najvplivnejšimi h Žurnal24 main
Tragično preminuli Ivo Pukanić je objavil veliko spornih informacij, tudi iz kriminalnih središč, kjer je celo imel prijateljstva, je za Žurnal povedal urednik Večernjega lista Goran Ogurlič.

"Nihče ne ve, kaj je v ozadju atentata na Iva Pukanića, je pa dejstvo, da za tem stoji resna organizacija, ki si je upala v središču Zagreba nastaviti bombo in ki ji ni bilo pomembno, ali bo poleg tarče likvidirala ali ranila še koga," razlaga v pogovoru za Žurnal ozadje prvega umora novinarja in izdajatelja na Hrvaškem odgovorni urednik Večernjega lista Goran Ogurlić.

Na vprašanje, ali bi moral zaradi umora odstopiti hrvaški premier Ivo Sanader, pa Ogurlić odgovarja, da bolj kot to hrvaška javnost pričakuje, da vsi organi in inštitucije pokažejo sposobnost nadzirati razmere, saj so se pred kratkim zamenjave zgodile zaradi umora mlade odvetnice Ivane Hodak.

Nerazrešen poskus umora
"Občutek negotovosti na Hrvaškem je trenutno celo večji, kot je bil med vojno, kajti takrat smo vedeli, od kod prihaja nevarnost, zdaj pa mafija ali podzemlje tolče po samih temeljih hrvaške družbe, ki ni še nikoli prejela močnejše injekcije negotovosti," ocenjuje Ogurlić.

Pukanić se je aprila letos sam obranil atentatorja, je pa od tedaj nenehno ponavljal, da ga tisti, ki so ga takrat poskušali ubiti, še naprej želijo pokončati. "Takratnega poskusa umora policija ni razrešila, in prav to je ključ tudi za razrešitev petkovega atentata," meni Ogurlić. "Pukanić je živel burno, upal si je objaviti veliko zaupnih informacij iz političnih, varnostnih in kriminalnih središč. V teh krogih si je ustvaril veliko sovražnikov, toda z nekaterimi iz kriminalnega okolja je bil tudi prijatelj," poudarja Ogurlić. Ali si je smrt "prislužil”, ker je objavljal informacije enega klana proti drugemu, Ogurlić ni mogel povedati. Je pa poudaril dejstvo, da se je Pukanić spogledoval z določenimi krogi, kar je zagotovo zaznamovalo njegovo kontroverzno kariero. Vprašanje je, ali je zaradi tega tudi umrl.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.